woensdag

Waarom het BL ons "afvalligen" noemt?

In onderstaand artikel legt het Besturende Lichaam (hierna: BL) uit dat "schelden" één van de methoden is die propagandisten gebruiken:
***g00 22/6 blz. 6 Het manipuleren van informatie ***

Sommige mensen beledigen degenen die het niet met hen eens zijn door hun karakter of motieven in twijfel te trekken in plaats van zich op de feiten te concentreren. Met schelden wordt een negatief, makkelijk te onthouden etiket op een persoon, een groepering of een denkbeeld geplakt. Wie dat doet, hoopt dat het etiket blijft zitten. Als mensen de persoon of het denkbeeld in kwestie afwijzen op basis van het negatieve etiket in plaats van zelf de bewijzen af te wegen, heeft zijn strategie gewerkt.
Het meest favoriete en "gemakkelijk te onthouden etiket" van het BL is "afvallige". Dat etiket werkt doeltreffend, omdat het actieve JG ervan overtuigt om de persoon of een idee af te wijzen 'op basis van het negatieve etiket in plaats van zelf de bewijzen afwegen'.

Maar waarom neemt het BL haar toevlucht tot zoiets kinderachtigs als schelden? Als ze gewoon de waarheid over de geschiedenis van de organisatie verteld hadden, dan zouden ze niet zo hun best hoeven te doen om hun volgelingen af te houden van het luisteren naar degenen die hen de waarheid daarover wel willen vertellen. Maar als het BL gewoon de waarheid verteld had, dan is de vraag wie er überhaupt iets met deze religie te maken zou willen hebben.

De recente Onze Koninkrijksdienst van september 2007 laat zien dat ze nog steeds niet bereid zijn om de waarheid over hun ingebeelde concept "Jehovah's organisatie" onder ogen te zien, en niet van plan zijn om de controle over hun miljoenen volgelingen op te geven. Derhalve ligt het in de lijn der verwachting dat het propagandistische schelden van het BL voorlopig zal doorgaan.

Geen opmerkingen: